joukamokortesalmi Tartun toimeen

Koillis-kepun mainitut harhalaukaukset

  • Joukamo Kortesalmi joutuu taas oikomaan puoluekahlitun "paikallis"lehden kepu-vääristelyä.
    Joukamo Kortesalmi joutuu taas oikomaan puoluekahlitun "paikallis"lehden kepu-vääristelyä.

 

Koillissanomissa tiistaina 11.4.2017 olleen päätoimittaja Petri Karjalaisen Alakertakirjoituksen täydellisen virheen oikaisuna esiin tuon seuraavaa:

Väittämä siitä, että Kuusamon Perussuomalaisten muille ehdokkaille kuin Kortesalmelle olisi varattu vain statistin rooli, on perätön ja täysin absurdi sekä vailla todellisuuspohjaa.

Se on totta, että Kortesalmen asema paikallisyhdistyksessä ja valtuustoryhmässä on ollut alusta saakka korostunut. Kortesalmi, jos kuka, on tästä ollut huolissaan jo vuosikausia. Muun muassa siksi Kortesalmi luopui valtuustoryhmän puheenjohtajan paikastakin jo parisen vuotta sitten.

Asia vaan on niin, että ei Kortesalmi voi toimia valtuustosalissa ja muissa luottamustoimissa tai käydä henkilökohtaista vaalikampanjaa toisten edestä. Poliittiseen toimintaan pitää aika, osaaminen, oivallukset ja taloudelliset resurssit löytyä jokaiselta itseltään.

Senkin voi sanoa, että auttaa ja pönkittää on yritetty, laihoin lopputuloksin tosin. Ei kukaan voi kannatella ketään loputtomasti. Politiikassa julkisuus ja esilläolo on elinehto. Jos sitä ei kestä tai kykene hankkimaan, on yksinkertaisesti väärällä alalla.

Vaalit pitäisi ottaa tosissaan

PS:n puutteena käydyissä vaaleissa oli se, että aivan liian harva ehdokkaistamme kävi henkilökohtaista vaalikampanjaa. Ongelma oli jo etukäteen tiedossa, mutta sitä ei saatu ratkaistuksi. Paikallisyhdistys toteutti yleisen vaalikampanjoinnin, mutta ehdokkaiden omia vaalikampanjoita se ei voi hoitaa.

Päätoimittaja Karjalainen sekoittaa ilmeisen tahallisesti ja tarkoitushakuisesti Peruskuusamolainen Joukamo Kuusamo kuntavaalilehden Kuusamon Perussuomalaisten luomukseksi. Tosiasiassa kyseessä on Kortesalmen oma henkilökohtainen kuntavaalilehti, minkä hän on kustantanut puhtaasti omista varoistaan.

Ainoa yhtymäkohta Kuusamon Perussuomalaisiin siinä on se, että Kortesalmi on lahjoittanut 2 sivua - keskiaukeaman - Perussuomalaisten ehdokaslistan yhteismainoksen esille tuomiseen. Eipä Koillissanomat ja päätoimittaja Karjalainenkaan itse kyennyt samaan!

Kun kyseessä on henkilökohtainen vaalilehti, on luonnollista, että siinä on ehdokkaan itsensä kuvia. Kortesalmen kuvien sijaan lehteen tuli siis lahjoituksen turvin 46 muun kilpailevan ehdokkaan kuvat. Onko Koillissanomissa kuvansa kanssa esiintyvä päätoimittaja kenties kade? Jos se niin koville ottaa, niin Kortesalmi voinee luvata Petri Karjalaiselle jokusen kuvapaikan seuraavaan vaalilehteen.

Kortesalmen suhteellinen kannatus säilyi

Kortesalmen äänimäärävertailun Karjalainen suorittaa totutun kepu-tarkoituksenmukaises­ti. Todellisuudessa Kortesalmi otti niin vuoden 2012 kunnallisvaaleissa kuin nyt pidetyissä kuntavaaleissakin noin viidesosan kaikista puolueen saamista äänistä Kuusamossa.

Päätoimittajan ehdokasirvistelyn takaa paistaa yksinvaltapuolueen yritys estää ja lannistaa ehdokkaaksi asettautumista Kuusamossa. Laajalla listalla on valtuustopaikkojen säilyttämisen suhteen täysin päinvastainen vaikutus kuin päätoimittaja antaa ymmärtää.

Kun vuoden 2012 vaaleissa viimeiseen PS -valtuutetun paikkaan vaadittiin 58 ääntä, heltisi se nyt 39 äänellä. Näin muodoin kenen tahansa olisi nyt ollut aikaisempaa selvästi helpompaa nousta valtuustoon.

Kortesalmi on lukuisia kertoja luennoinut siitä, että valtuustoon on helppo päästä – paljon vaikeampaa siellä on paikkansa säilyttää. Jytkyn aallonharjalla saavutettu menestys on tullut monelle pääosin puolueen äänillä, mutta poliittisessa vastatuulessa paikat pitää ansaita itse: omalla työllä, tekemisellä ja kampanjoinnilla.

PS -kannattajat jäivät kotiin

Karjalaisen hehkuttama kepu-vaalivoitto Kuusamossa oli tasan 43 äänen veroinen – kaukana julkisuudessa julistetusta kepu-tavoitteesta.

Ja siksi toisekseen Kuusamon Perussuomalaisilla ei ole Kuusamossa kunnallisjärjestöä. Paikallis-kepulla sen sijaan on, joten siksiköhän se termi päätoimittajan suuhun niin hyvin sopiikin?

Perussuomalaisissa suurinta sisäsyntyistä älämölöä julkisesti, ovat käyneet henkilöt, jotka olivat paikallisyhdistyksen puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana sen hallituksen jäseninä vaalikampanjasta osaltaan itse myös vastuussa. Tuuliajolle jätetty yhdistys ja julkinen oma ilmoitus siitä, että ei kampanjoinut ollenkaan, kertoo jo olennaisen.

Kortesalmi ilmoitti moneen otteeseen jo ennen vaaleja, että läpimeno olisi hänelle poliittinen voitto ja rannalle jäänti vastaavasti taloudellinen voitto. Nyt, kun Kortesalmi sekä meni läpi että sai karsituksi luottamustehtäviä, taisi lopputuloksena olla tuplavoitto!

Vaalianalyysi olisi syytä kaikissa puolueissa käydä sisäisesti ja kiihkotta. Kun nyt kuitenkin on lähdetty tälle julkisen syyllistämisen tielle, niin kohtuuden vuoksi on Kortesalmenkin oiottava näitä räikeimmän vääriä väittämiä.

Toivon mukaan tähän aiheeseen ei tarvitse enää julkisesti palata. Sisäisesti sen sijaan kritiikkipalaveri virheistä ja onnistumisista on kaikkien vaalien jälkeen välttämätöntä, mutta se on syytä tehdä vasta suurimman pettymyksen ja tunnekuohun laannuttua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat